Monday, November 6, 2017

Distance in The Dog's Journey!


What was the puzzle? 

First thing on which we need to focus on in how much time Jessica and Warner would meet. Since they are moving towards each other the distance of 33 KM is being covered at 5 + 6 = 11 KM/h.  So they are going to meet each other in 33/11 = 3 hours. Now everything else here can deceive you to find distance covered by puppy. All you need to do is stick to the basics.

Speed = Distance / Time

Distance = Speed * Time 

Distance covered by Puppy = Speed of Puppy * Time for which it traveled.

Distance covered by Puppy = 10 * 3 = 30 KM 

Calculation of the distance covered by the dog in the journey

So Puppy travels 30 KM to & fro until Jessica and Warner meets. 

 

No comments: